Precious Moment

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Pregnancy tickers

Monday, November 15, 2010

BigB delivery

salam all,

13-11-10

it is my BigB .. burstday !!

BigB was deliver on Saturday 3pm
for me to deliver BigB is not an easier decision to make. a lot of thing must be considered. baik buruk ade nye BigB ni. sampaikan on da last day BigB nk deliver aku masih ragu2 utk adenye BigB


separuh hati ni happy sgt dpt BigB tp separuh lg hati ni rasa tak menentu je

*************************************************************************************************
"Ya Allah..Permudahkanlah perjalanan hidupku ini.Jauhkan aku dari sebarang mala bencana.Perteguhkan iman ku terhadapMu. Demi memperoleh RedhaMu"

*************************************************************************************************


p/s: agak2 korang tertanye2 tak apekah jantina my BigB tu...nnt ye next entry

Monday, November 8, 2010

kunpius nih!

salam all,


*************************************************************************
dejay: apekah pengalaman camping lucu yg di alami?
caller: sy pernah lemas di sungai!lucu sgt (wat the Fish(WTF))

*************************************************************************

oke atas ni tkde kene mengena ngn bwh ye
mode: mereng!

kate org kte kene dgr nasihat mereka2 yg lebih berpengalaman.kononnye yg lebih makan garam dulu dr kte aka org tua la. tak dinafikan nasihat mereka sgt berguna


tp pernah tak korang berada didalam situasi di mana
v
v
v
v
@

segala nasihat yg diberi membuatkan korang takut utk buat keputusan.takut utk ambil satu langkah ke depan demi memenuhi tuntutan hidup.takut utk hadapi hari esok samada keputusan yg di ambil tu betul atau tak
@
camne nih? ape nak buat...susahnye!isshhh


p/s: hanya mampu berdoa agar segala yg di rancang berjalan lancar

Friday, November 5, 2010

dewali!

salam all,


as 1 Malaysia supporter (hek eleh) juz wanna wish happy dewali to all indian




p/s: kepala sape plak nih.kaco tol!

Thursday, November 4, 2010

kerana

salam all,


mesti pernah dgr kan...

"Kerana pulut santan binasa.Kerana mulut badan binasa"

***********************************************************************************

me: sy dh balik.sy belikan muffin n puff yg awk suka

him: hek eleh.havoc...... (stgh saat kemudian)......terima kasih sayang

***********************************************************************************


p/s: dah cukup buat me terasa. its okay anggap itu satu gurauan yg tak di sengajakan

im back wit meetball

salam all,


fuh!fuh! dh besawang (skit je) laman blog ku setelah satu bulan ku biarkan ia tanpa khabar berita. PAP! (tepok dahi sndiri. stop bemadah2 ok!geli!)


hmm miss me? *_* coz u r!


pada yg tak..ade aku kesah hikhik



bukan tkde bende nak update.byk sgt.terlalu byk.sampai tak ter update jd aku biarkan saje kejadian yg berlaku sebagai kenangan dlm kpala otak ni.



ade cite gembira.happy (same je kot!).malu.susah hati.gundah gulana.bemuram durja.sedih.



eh apsal pekara yg tak best je byk terjadi banding perkara yg best nih (ape nye choi la ko ni)



ok stop dgn mukadimah.sebenarnye nk mention di sini aku baru blk makan meetball di IKEA. sgt sedap luv it! credit to ida n niza yg bejaye tmbahkan kalori dlm organ bdn sy ni :P

sebelum



selepas


p/s: berdoa agar rezki ku masih ada utk hari2 esok. InsyaAllah...

Thursday, September 16, 2010

tegang

salam all,

"Setiap kali jgk aku yang kene dgr rungutan korang"

************************************************************************************
bila korang dh merungut dan aku buat muka bo*** kata aku tak amik peduli
bila korang dh merungut dan aku bersuara kata aku ni kepala angin
************************************************************************************


ingat aku takde hati perasaan ke
arrrghhh
pe korang nk aku buat sebenarnye ni


really need privacy rite now!



p/s: sudah raya ke6 tapi semuanya macam sengal.tegang tahap gaban kepala ni!

Wednesday, September 15, 2010

tag yg dh berlalu!

Salam all,

aiseh rase macam dh terlambat je nk buat tagging nih...
takpela aku redah je.blog aku (ade aku kesah hahahampeh)

Soklan nye bebunyi seperti ini:

Nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka puasa atau bersahur


1) Sambal Tempoyak + Telor Dadar (perghh tangkap leleh)
2) Cucur Udang
3) Popia
4) Cendawan Goreng
5) Ayam Chicken Chop Uncle Bob
6) Milo Suam
7) Soya Panas


Berikan kepada 5 orang rakan blogger anda:


urmmphh macam dh lewat sgt nk tag suruh org buat...tp klo ade sape nk buat it is open okeh. Silakan



p/s: di tag oleh future Puan Ain as 2 month goes :P

Tuesday, September 14, 2010

raya@2010

salam all,

lame nye tak jengah mr blogger ni.u oll's miss me tak? (of coz u are rite!) last update is few weeks before raya.
so..maybe now is a perfect time for me to update since ma' eyes tak boleh nak lelap walhal jam dh pkul 12 am


entry kali ni agak panjang (too much word. ade aku kesah?haha)

**************************************************************************
k dis ma' journey since a week before raye
amik 2 days leave before raya (abis cuti aku!) semuanya sbb takde persiapan utk raya lg

1. baik utk diri sendiri..

2. utk mak ayah..(ayah bengkak kaki dh 3 minggu.urgghh!)

3. also kek raya (3 jenis k! - kek belang, kek buah n kek coklat)
macam tahun2 lps kek2 ni utk bg kat keluarga besan (ade 3) , sedara mara terpilih (ade 3) , kenalan (ade 3) dan utk umah...jadi pk2 la ye bape bnyak kali kene bancuh kek tu (so ini alasan kukuh utk amik cuti. xkan nk biar mak buat sesorang kan..)
**************************************************************************
k dis ma' journey since HARI RAYA!
nk wish "Selamat Hari Raya! Maaf Zahir Batin" andai ada perbuatan yang mengguris hati

1. macam tahun2 lps setiap malam raya jemaah surau akan hantar takbir raya kat umah syahdu hati (tahun dpn akan jumpe lg atau tak.hmm). selesai takbir jemaah di jamu dgn rendang daging, ayam masak merah, kuah lodeh, kuah kacang, ketupat dan lemang. dh betungkus lumus masak dr pg sekarang ni kene betungkus lumus utk basuh pinggan plak.aiyak! penat. malam raya kul 2 am tdo!

2. pagi raya kul 7 am dh bgn. (bkn miss subuh k.i ade xcuse) tgk umah sunyi sepi.rupenya mak ayah dh g kubur pastu kluar sembahyang raya. adik beradik yg lain sume takde.balik umah mertua masing2. tetibe terasa diri macam anak tunggal masa salam raya dgn mak ayah (selalu aku beratur plg last.kali ni tgk dpn belakang mmg takde org!hmmm). tahun kedua bg mak ayah duit raya n zakat fitrah alhamdullilah :)

3. disebabkan raya petama tahun ni jatuh hari jumaat jd masa utk beraya amat terhad. kul 1130 am gerak ke umah maklong.dlm 1230 am bubar sbb masing2 nk g solat jumaat. blk solat jumaat ayah dah terbaring je sbb sakit kaki yg makin membengkak. jd sambut tetamu dtg ke umah je. but me amik kesempatan merambu ngan him ke IKEA (makan karipap dgn baju raya kaler biru) hehe. tu pun lps selesai siapkan meja buffet utk tetamu (tkdela mak penat sgt memandangkan aku sorang je anak yang belum bemertua.ahaks!)

4. raya kedua pukul 830 am aku bangun. umah sunyi sepi.tgk ayah tdo lg dgn kaki yg mebengkak mak plak terbaring sebelah dia. aku terus tuju bilik air utk mandi.pastu tgk tv sambil pelok balang kuih raya sampai jam pkul 130. ayah masih tak bgun2 jgk. aku ngan mak siapkan makan tghari. kejut ayah bangun. dia makan pastu tdo balik. ishhh pelik. ptg tu aku makin buntu sbb hari raya teperuk kat umah je. again ajak him g merambu kali ni ke sunway piramid plak. malam baru blk. amik ko!

5. raya ketiga memandangkan angah dh blk dr umah mertua dia jd ada ceria skit muka ayah bile jumpe cucu2 dia (tkdela keje tdo je). so lps zohor gerak ke shah alam utk beraya umah maklang (bw la ayah ngn kaki bengkak dia tu.sian)

6. raya keempat pg2 lg bw ayah g hospital sbb bengkak masih tak surut dan makin sakit. lps beberapa sesi interview dan checkup jam dh pkul 1230 pm doc suggest kat aku supaya ayah warded d hospital utk observation suspect gout and kidney problem yg dsebabkan masalah kencing manis dia...(dlm hati aku = again??arghh.ape la nasib bpk aku nih!). satu hari suntuk aku tak makan sbb uruskan hal ayah. blk kul 7 pm baru cari mknan utk als perot.penat sgt. sampai mata tak leh lelap. kul 4 am baru dpt tdo lena.

7. raya kelima pkul 8 dh bgn kluar bfast ngan him kjap. beli brg2 utk ayah kat ward kul 1230 pm gerak ke hospital. uruskan pemindahan wad ke wad private.lebih selesa. kul 7 pm blk umah. mkn roti alas perot. mata masih tak lelap lg...dan waktu ni la aku update entry ni.hurmm!

8. raye keenam....... kte tunggu ape akan jd nnt



p/s: ni la raya aku utk tahun 2010. hebat kan. ape pun aku masih besyukur dgn kurniaanNya.
Berilah kesihatan kepada kedua orang tua ku dan mereka yang aku sayangi.Aminnn

Thursday, September 2, 2010

sarang sarang sarang

salam all,


video



lame tak update kt sini. nnt2 k. just nk share video ni. 44 kali dgr pun xbosan



"annyong nae sarang sarang sarang
jalgayo nae sarang sarang sarang"





p/s: selamat tinggal sayang sayang sayang, jaga diri sayang sayang sayang

Tuesday, August 24, 2010

chocolate cake

salam all,


dis entry is really special for cik wahi aka cik epal



Bahan-bahan
v
v
500gm gula caster
250gm tepung naik sendiri
340gm butter cup
200gm air
160gm susu cair
120gm serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
6 biji telur
2 sudu teh vanilla



Cara Bancuhan
v
v
1. Campur butter dan gula kedalam bekas pembancuh.
2. Pukul butter dan gula sehingga kembang (nk tau kembang atau tak ialah bila adunan menjadi putih)
3. Serbuk koko dan tepung mesti di ayak
4. Selepas bancuhan td kembang masukkan air, susu cair mengikut sukatan yang di beri. Kacau hingga sebati. Masukkan Vanilla (kek jd wangi). Kacau hingga sebati.
5. Masukkan telur (klo rajin buang hanyir telor ye). Kacau hingga sebati
6. Selepas bancuhan sebati masukkan serbuk koko dan tepung yang telah di ayak tadi (masukkan sikit2 ye...dan sila kacau dgn kayu pemukul jgn guna mesin pemutar nescaye akan berterbangan segala tepung td hehe)
7. Kacau hingga bancuhan menjadi sebati



Bakar bancuhan tadi selama 50 minit dgn suhu 180'C
(petua lain cocok kek dgn lidi klo rasa basah lg mknenye kek belum masak tambah beberapa minit lg klo kering masak la tu)


Cara buat topping
v
v
Jerang atas api
Cooking chocolate di cairkan
1/2 sudu marjerin
1 sudu susu cair bancuh dengan 1/2 cawan air

: Selamat mencuba :






p/s: rasa nak nangis post resipi ni. rindu same ko yana. aku buatkan kek utk adik2 ko wekend ni. Al-Fatihah.

Monday, August 23, 2010

sayang kamoo

salam all,

Masuk minggu ke 2 Ramadhan baru kami satu famili dpt berbuka sama2


Alhamdullilah


macam biasa klo angah dgn hero2 dia balik kami mmg terhibur. nak tau kenape? meh tgk kat bwh ni
.
.
.
.
.

video

rotate kan kepala korang sendiri ye. xcercise kpala skit hehe

bdk tembun ni tgh nyanyi lagu saleem - tinggal kenangan

ni anak ke2 angah merangkap cucu bongsu dlm famili dgn kata lain nilah anak buah aku yg ke4. kte jumpe lg 2 minggu ye budak tembun!





p/s: tak paham mcmane sesetengah manusia sanggup buang anak sendiri dlm longkang. mereka bukan manusia tp lebih hina dr binatang (marah ni!)

Wednesday, August 18, 2010

nasib!

salam all,

sampai ofis kul 830am yg sepatutnye aku punch in pkul 8am terus capai lptop update kat sini!
.
.
.
.
.
sebab aku lewat
.
.
.
.
.
adalah berjalan kaki dari highway mahameru ke kl sentral dr pkul 730 hingga 815



mmg aku ni jenis nasib malang @ dugaan bulan pose @ balasan Allah utk dosa2 aku




p/s: Sepanjang hidup ni lah kali petama aku jln kaki d highway.Kadang2 hidup di dunia ni amat MELETIHKAN

Monday, August 16, 2010

Cuutiiyy

salam all,

...6th Ramadhan...


Company kluar notis kuatkuasa supaya semua staff amik cuti sepanjang minggu raya 9-17 September 2010.

Mane nak g cuti panjang gitu. Rugi cuti aku je.

Dok ngadap tv jela sambil pelok balang kuih hahahampeh!




p/s: Selamat Berpuasa Semua. Maaf Zahir Batin (mcm ucapan raya plak ngeh ngeh)

again ~ bad Monday...is it???

salam all,

ermm ape la punye nasib pagi ni. same thing goes happen. ingat lg post ni "bad Monday...is it???"

kluar umah 640 am straight to putra lrt.
sampai kat stesen terus tuju mesin utk beli tiket (touch n go dh abis k).
selalunya sekali push dh kluar tiket kali ni 3 4 kali try tak kluar (mula tak sedap hati).tukar mesin lain.org dh makin ramai.kat kaunter pun dh ramai.tetiba 2 mesin kt sebelah out of service tinggal satu mesin je ok.OK!last try(dlm hati).
rezeki aku tiket akhirnya kluar.
terus panjat eskalator. sampai atas... mak aih!! ramai nye org...
lebih kurang 15 mnt tunggu kluar annoucement bunyi dia lebih kurang camni...

"To all passenger, due to the problem train schedule will be delay out to maintenace problem from station Gombak to Setiawangsa. Train will be moving slow and stop at the station longer than usual. Train will be schedule as usual after 2 hours."

OMG! jam aku skang dh pkul 740 am.kompem lewat punch. (sambil tu dok tepikir mcamane la agaknye nasib org yg nk g inteview ke ape ke.sian)

hajat d hati xnak g keje dh. tp orang kate ikot hati mati. so kali ni aku ikot otak...g keje la maknenye (xkisah la sampai lewat pun.skali skala hahahampeh)

mane nak sangka dlm 810 am train sampai tp slow la mcm kura2 takde cengkerang bejalan hehe

finally, aku selamat sampai ofis kul 850am setelah mengharungi org ramai (xpe naik train 4 couch.selesa sikit)





p/s: agak2 balik nnt train stuck lg tak?agak2 next monday jd bad day lg ker?hurmmm takde sape tau ape akan jd hari esok. Cuma mampu berdoa agar semua dipermudahkan olehNya.

Sunday, August 15, 2010

recovery@konvo

salam all,



lame tak hupdate blog ni since post yg lepas.
seminggu sudah arwah pergi meninggalkan aku.

: yang tinggal hanyalah kenangan, kenangan dan kenangan :

semalam pagi sempat ziarah kubur arwah
kali ni lebih kuat. aku redha dgn permergian arwah
nk buat kek coklat utk adik2 arwah raya ni.yummy
(insyaAllah arwah akan dapat kek coklat yang lebih sedap "kat sane")




END UP HERE
.
.
.
.
NEW STORY

sepatutnya aku update news ni awal lg.
but since emosi not stable enough aku tak dpt update news ni.

ekculi, last week cik wahi aka cik epal bertandang ke umah aku sempena konvo cik azua (harap wahi tak serik dtg umah lg)



dh lame tak berjumpa.masing2 dh ade halu tuju hidup masing2.



wahi, me, azua(si gadis konvo), ain



: ni la kami since 2004-2010 :



"Tahniah semua graduan UNITEN 2004-2010. Moga hidup lebih bermakna dgn ilmu yg ada"




p/s: ape yang terjadi semalam, kelmarin, tulat dan hari sebelumnya...semuanya kenangan terindah yang pernah aku alami

Monday, August 9, 2010

arwah Nur Lyana Zainal

salam all,

Nur Lyana Zainal
7-11-1986 till 8-8-2010
.
.
.
.
Al-Fatihah





"Kita tak akan menghargai orang yang di sayang sehinggalah orang itu benar2 pergi meninggalkan kita buat selamanya."




Sesungguhnya Allah lebih menyayangi kau. Bahagialah kau disana.



Semoga kau di tempat kan dengan orang2 yang beriman disisiNya. Amin.






p/s: aku rindu ko yana...

Tuesday, August 3, 2010

Cape aka Tanjung

salam all,


last week kami spend time @
.
.
.
.
.

: Hope Cape aka Tanjung Harapan :
.
.
.
.
lepas amik angin.dlm perot plak terasa berangin (maybe byk sgt nganga mulot)
: jadi kami oder ini :
.
.
.
.
kangkung goreng : ikan bawal sweet sour : ketam 3 rasa
ulam : nasi putih : air kelapa : carrot susu : (yg tkde dlm gmbr)
.
.
.
@restoran medan muara ikan bakar@
.
.
.
.
sangat la sedap sehingga jd begini
.
.
.
.
bo liao!!!!


p/s: tak dapat g laut g tajung pun jadi la (ade aku kesah?) :D

kenduri

salam all,


holla reader.miss me??coz u r! (xnk ngaku sudah!ade aku kesah? :D)



alhamdulillah tahlil arwah(d rumah) merangkap kenduri doa selamat hari jumaat malam sabtu yg lepas selamat sudah seperti yg dirancang(d opis jg sudah selesai.last tuesday)



ramai tamu yg dtg (tak di jangka)
makanan semua cukup dan SEDAP!(sgt puas hati)



selesai majlis.kami satu family duduk same2.makan same2.sembang same2(including b :P).

pukul 2 baru dpt tido....huuargggggghhhh


: frust! bz nye psl lupe nak snap pic :





p/s: gembira hajat terbayar sudah. moga diberkati dunia akhirat.ameenn :D

Thursday, July 29, 2010

futsal

salam all,



pagi ni rasa tak cukup tdo.ngantuk sgt.kene cari mane2 port utk landing kan mata ni.



semuanya sebab temankan him
.
.
.
.
.
.
.
.
FUTSAL!!!

stokin panjang.katenya aurat :P

menyusun strategi

confident bleh score

mula beraksi.wahhh shekshi :D






p/s: all da' best utk interview b pagi ni. hope everything OK! :D

Wednesday, July 28, 2010

aduss

salam all,


mlm td jatuh bilik air.adussss!


telentang aku!


nasib baik kpala tak kene bendul kat bilik air.klo kene agaknye aku dh tak ingat id blog aku nih hahahampeh



semuanya gara2 nk cepat dan tak bace doa masuk tandas.(kuang ajo nye setan).kan aku dh jatuh



gara2 jatuh bilik air, pukul 930 mlm dh tdo. (nasib tak kojol) semua plan dirancang malam tadi di batalkan serta merta.



skrang badan belah kanan sume sakit.adusss!






p/s : bos takde selama 3 hari 3 mlm yahuuusssss.MERDEKA!

Friday, July 23, 2010

sarap

salam all,

sarapan pagi ni



: sandwich teloq :
: sandwich sardin :
: marigold peel fresh :
: pizza hut (sponsor by kak ida) :



bcoz of dat, so now, im gonna speak like 'minah saleh' for all day (btol ke?)





p/s: skali skala sarapan mewah..ade aku kesah?

Thursday, July 22, 2010

oh cullen!

salam all,



sy mau tonton kesinambungan(tol ke?) kisah ini.sape mau "payong" sy?






p/s: come here cullen! cullen! cullen!come here.....mengigau dlm selimut semlm (nasib blom kawen lg)

feel

salam all,


>>again out for TTDI<<



my feelings rite now!

v
v
v

:guilty:

:pls mind ur own business:

:dont bother others:

:dont like:






p/s: teringin nak jadi kucing --meow meow--

Wednesday, July 21, 2010

new!

salam all,


hi blogger

new look
new environment
new style
new feeling
enjoy!


: still hoping everything gonna be fine :







p/s: dimulakan dengan bismillah. diselangi dengan insyaAllah. diakhiri dengan alhamdulillah :)

OK!

salam all,



last week spend much time after work lepaks with him di sini

.
.
.
.
.
.
.
.


YEZZAAA KLCC


while ate this
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
RotiBoboy :great smell n taste:




and plissshhh stop giving me dis

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

me dh cukop debabbss la b...








p/s: again, cik wahi aka cik epal is it make u satisfied enough to show dat im REALLY OK (thnks for ur support kanda)

memoir

salam all,



sambil mata meliar kat ofis ni tgk keadaan sekeliling tetiba teringat kat mereka bertiga ni.semua membawa hala kerjaya masing2.







ecah, nor n kak baya








ntah mcmane jari jemari yang debab ni sibuk mengklik folder gambar zaman belia remaja dulu.jd ni hasilnya...




dr kiri cemah, wani,wahi, azua n ct
dr kiri belakang yana n tyra
mane me? me mstila as camerawoman ngeh*


ampun cemah n ct aku turquoise (bkn calang2 kaler k) kan kepala korang (2 kali tgk lawa plak). bcoz of sensitivity of privacy hahaha




yesss dats me! (abaikan muka ku yg selekeh itu)


lokasi: ulu yam
masa: 8 am
tarikh: xhengat (tp time ni kte dh baligh kn) hahahampeh






"Really Miss U ALL So MUCH"









p/s: byk sgt kaler utk entry kali ni kan..suke r. aku nye blog!

raining

salam all,


sejuk pagi ni.hujan lebat sgt.ikot hati nk el je.tp sbb ikot akal g jgk keje hari ni.hari ni g keje tertinggal paskad (bagus tak?) tak pasal2 kene pinjam paskad cik niz utk bw kreta kluar dr parking basement (mucho mucho gracias).




: harap semua berjalan lancar hari ni :








p/s: to cik wahi aka cik epal dun worry bout me.im fine.always! (im serious kanda).anything i will update straight to u.cant wait any longer for ur coming to key ell...

Sunday, July 18, 2010

Mencari

salam all,



jam mr. lappy skrang tepat pkul 2.34 am.tp aku belum tdo lg.and again just wanna share something here *-*






Pernah tak korang mencari sesuatu barang yang di perlukan tapi tak jumpa?


Sebaliknya bila barang tu tak diperlukan, tanpa korang cari, tiba2 ada pulak di depan mata....








Adakah kita perlu berhenti mencari atau berharap dan hanya membiarkan apa yang dicari datang bergolek di telapak kaki?









Jangan terburu2 mencari cinta kerana ada kemungkinan ia akan datang sendiri kepada kita ketika kita tidak lagi memburu dan mencarinya











p/s: Cinta ibarat pasu antik, ia sukar di temui, sukar diperolehi tapi mudah untuk jatuh berderai

Dirinya atau Nyawaku...

salam,




lame tak singgah.just nk share something



Di suatu hari kau datang



Dan bertanya padaku
"Apa yang lebih penting Dirinya atau Nyawaku?"



Dan aku menjawab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


"Nyawaku lebih penting..."



Dan kau pergi dengan penuh kekecewaan tanpa pernah kau sedari bahawa kaulah nyawaku itu.



Sesungguhnya kau adalah cinta dan nyawaku dalam hidup ini.









p/s: Andai hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Friday, July 9, 2010

Waka Waka

salam all,

satu lg video nak share malam ni ngan u'all.tsamina mina zangalewa waka waka eh eh







This Time for Africa --> The Official 2010 FIFA



: ni some lyric yg aku highlight (for my own reminder) :

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god

This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...



lets dance @office yg terchenta.WOW!




p/s: anyway SUPPORT for ORENJER (tol tak b?hmmm bkn dia tau pon psl blog ni :P)

I My Me Mine

salam all,



malam ni mari kita berdansa.shake your hips.shake your body.bbbbbrrrrr (silap iklan hehe)



I MY ME MINE






p/s: credit to fynaz (pr7maque3n.blogspot.com) my old BFF. TQ dear...layanzzz

Thursday, July 8, 2010

hanya merancang...

salam all,

Pernah tak terdetik di hati korang macam kat bawh ni

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

aku hanya mampu merancang

DIA yang lebih berkuasa untuk menentukan

samada

.
.
.
.
.
.
.
.
.

apa yang dirancang menjadi seperti dirancang

atau

sebaliknya

hmmmmmmmmhmmhmmhmh

p/s : kecewa bila apa di rancang tak jadi kenyataan tp...aku tetap yakin ada HIKMAH disetiap kejadian.

Wednesday, July 7, 2010

katakan...

salam all,



just nak post some quote from mr googly...dat may be gives more impact rather than aku membebel kat sini (tp suke hati aku r nk post ape.page aku kan.ngeh)




















p/s: Kadangkala bila dada terasa sempit..pernafasan menjadi sukar..mata menjadi kabur..pemikiran menjadi buntu.


Baru ku tersedar.....aku mimpi ngeri rupanye tadi PAPP! (tepok dahi)

malang tak berbau!

salam all,

ingat lg previous entry? (sigh..sigh & still sigh)

from previous post...aku ade mention kan psl my porsche n my baby savvy nk kene repair @ roadtax mati

...mane nak sangka sedang rancak merancang budget...

:CASE:
last day bawa my porsche g ofis.otw blk tayar pecah plak.PAPP! (tepok dahi sndiri!)...tp

GAMBATE!!!

take a risk utk jln sampai kl sentral (him tunggu kat stu utk blk keje same2)

alhamdullilah selamat sampai kl sentral dan him pon terus tukar tayar spare...tp

OMG!!!

spare tyre pon tkde hangin!WTH!arrrghhh

tawakal je bawa sampai petrol station kat jln sentral utk isi hangin...tp

OMG!!! (again)

sampai2 je pam angin takde plak (boleh sabar lg aslong him ade) him dah start nak ngamuk2 so aku kene la cool (klo dua2 amuk mau meletop petrol station tu)

dua2 baru blk keje so same2 penat.ingat leh la besuka ria skali tayar pancit daa.aiyaa

:SOLUTION 1:

him try call member2 utk pick up kami or bawakan other spare tyre...tp

HAMPEH!!! (member xleh pakai)

:SOLUTION 2:

call abg lan (bro in law) minta tolong bawakan spare tyre...

YESSSS! he willing to help.TQTQTQ

:BANTUAN TIBA:

satu jam lepas tu nampak kete abg lan (penantian satu penyeksaan)...tp

OMG!!!

dalam kete tu ade alang, mak n abah sekali...WAHHHH mcm nk g pesta plak ramai2 nih...
(aku n him muka dh cuak)

di sebabkan mak n abah ade...jd him sekali lg menunjukkan kegagahan nye menukar tayar sampai keluar peloh jantan ko (kt klsentral td tkde plak bepeloh2 cmtu) ahaks!...

:ENDING:

kami semua singgah kedai makan sebab semua orang dh lapar dan sempena meraikan keselamatan semua orang (hah?)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pe? ingat dh settle??? skang ni aku kene pk mcmane nak beli tayar baru? sebijik tayar RM 150 (ori ye xmo yg 2nd hand)

hmm klo nak ikotkan total previous entry RM970+Rm150 = ???

Senang cite...
sape2 ade RM1500 bg aku.bleh?


btol la orang kate "MALANG TAK BERBAU"...kalo aku dpat bau malang tu...
agak2nya hidup ni tkde thrill langsung kot (nk psycho diri sendiri)
asal bau malang je aku lari.asal lari je aku bau malang
(abaikan diri aku yg dh makin weng weng dek kerana malang yg tak berbau)





p/s: Kejadian ini buat aku semakin mengenali him. LUSM :)

Monday, July 5, 2010

sigh...sigh & still sigh

salam all,

bit strees a long dis wekend.shoot!

1. roadtax porsche mati == RM480
2. bateri porsche kong == RM 200
3. service my baby savvy == RM150
4. bearing savvy kene tukar == RM80
5. cludge pad savvy kene tukar == RM60

total sume = RM970....OMG!

ni baru part kreta je.blom masuk hutang piutang yg lain...haaa ade sape2 brani nk masuk minang...mehla borang kosong byk lg nih



so, salah ke kalo aku kata "money is everything" ....klo salah...minta ko tolong bayarkan.bleh???





p/s: gaji bulan Jun dh abis...macam BI*L!

Thursday, July 1, 2010

tak pernah cukup!

salam all,

mizzz me?yes? :) not? hurmm :( ...ade aku kesah hehe



tetiba rasa terpanggil nk coret sepalit kata2 kat sini (tul ke ayat ni)





"manusia ni tak pernah rasa cukup.tak pernah puas.kan?kan?kan aleya?"




setuju dgn statement kat atas ni?renung2kan




p/s: selagi ada nyawa, akal dan upaya akan aku usaha untuk memuaskan hati nafsu serakah ini...ade aku kesah??? (janji xkaco hdop org lain kan :D)

Monday, June 28, 2010

Surat oh Surat

salam all,

me at office rite now (bit sunyi coz ramai cuti.even boz pun tkde.yess!i loike!)

semlam a bit moody coz mendapat tekanan yang amat hebat dr orang2 yg berada di sekeliling aku...arrgghhhh...rase mcm nk lempang je seko2 (tkde yg nk senangkan hati sume nk addon masalah je kt aku)

but today....

i want to change my mood to hepi mood ok. so hope no one will spoil it.plzzz...

tetiba...(tepon ofis bunyi)

your letter (wat letter?juz wait n see) will come out soon.maybe by today.YAHHHHOOOOO! (secalit senyuman terukir di hati)



Terima Kasih Ya Allah


p/s: Sesungguhnya Penantian satu Penyeksaan dan Harapan yang Menggunung sesuatu yang amat Menyakitkan apabila ianya Kecundang di tengah Perjalanan.

Sunday, June 27, 2010

i choose...

salam all,

ptg ni nak update kt u all semua pasal my entry last nite...seem likes dgn siapa aku pilih utk breakfast pagi td whether with 'him' or 'they'...who do u think i'am breakfast with???




well.........




im going breakfast with 'they' tapi kat umah je tak jadi pegi tasik titiwangsa as 'they' ask alasan yg aku bg utk tak pegi is nk beli barang dapur (still remember my previous2 entry about tesc* @ carrefou*...ya dat rite!dat my excuses)




so...lps breakfast with 'they' aku ajak 'him' utk teman aku beli barang2 dapur kat carefou* je (terasa mahal plak.seyes!dis month dh overbudget rm280++ so nxt month nk beli tempat lain plak! arrrgggghhh)
settle beli barang dapur me n 'him' g lunch so tkdela ralat sgt xdpt breakfast ngan 'him' pg td




again...settle belanja brg2 dapur for dis month.fuh!


ni tak termasuk minyak, telur dan buah2an ye.huiishh



haaa...ni pic abg telor tgh memilih telor2 yg berkualiti (berselera aku mkn telor nnt :P)




p/s: Ya Allah Ya Tuhankan Yang Maha Pemurah. Murahkan lah rezeki hambamu ini agar dapat aku berbakti kepada orang2 yang aku kasihi.Aminnn

Saturday, June 26, 2010

him or them?choose!

salam all,

weekend yang sangat panjang utk aku lalui....

him: bsok kte breakfast sama k?
me: ok


(jarang sgt dapat breakfast sama2)


them: bsok kte pegi tasik titiwangsa.join aerobik kt situ.buat nasi lemak sendiri.breakfast kat sane.ok?
me: ermmmmm yer la

(jgk jarang breakfast sama2)



p/s: di telan mati mak di luah mati bapak... Ya Allah permudahkan lah perjalanan hidupku... Sesungguhnya aku menyayangi mereka2 ini

Friday, June 25, 2010

tesc* ke carrefou*

salam all,

dis wekeend may be not started with good entry but still...i hv an intention to share with all of u on wat happen to me. can u guess wat happen to me dis early morning?

hmm actually its not really suck but really waste of time!dam*!

10:00am (phone call)

me: awk keje pkul 2:30 jd bleh la teman kan sy beli brg dapur utk umah
him: boleh je.pkul 10:30 kte g k...nak beli kat mane barang2 nnt?
me: tempat biase la carrefou* wangsa maju je...
him: ok

10:30am (on road)

me: ermm awk kte g tesc* ampang nak tak?
him: ok je sy tak kisah mane2...
(perjalanan makan masa 30minit + parking ok)

11:00 am (in tesc*)

me: xlewat ke awk g keje nnt..dh la jauh lcct tu
him: jgn la ckp mcmtu.beli je cpt2 ok...
me: ok.TQ temankan sy

12:00 pm (queue at tesc* counter)

me: ok.semua dh ade (penuh satu troli). kte g bayar k.
him: ok

sampai kat kaunter.me pelik tgk org bw beg kertas n beg plastik sendiri (mula xsedap hati). Rupa2 nye plastik tak disediakan. kempen selamatkan bumi.
uuuuwwwwwwwaaaaaaaaaa
macamane nak packing barang2 ni...isssshhhh

me: kte tinggal je la troli kat tepi.takkan nk beli plak beg.barang byk ni... (muka dh bengang)
him: sabar sayang. kte tinggal je kat tepi ok...
me: sori sbb buang masa awk.lambat awk g keje hari ni... (rasa besalah sgt)

p/s: terpaksa beli bsok je. (postpone!) lain kali kte sopping kat carrefou* je k.dekat pun dekat. (aleya!lain kali ko jgn cari psl lg k!)

Wednesday, June 23, 2010

Hari Bapa = Permata Hijrah

salam all,

dh lewat ke utk post happy fathers day kat sini?hmmm xkot..sbb blog aku.suke hati aku la nk post ble2 kan...ngeh

entry ni nak bgtau aku dh beli kan something utk abah sempena hari bapa (dh ade hadiah baru bleh post entry :P) ..agak2 u all pe la hadiah yg utk abah?(tgk kt tajuk maybe u all tau) ....hmmm rite! belikan produk penjagaan mata tu utk abah

Diri Abah
Nama : Senin Bin Mohammad
Umo : 61 thn
Jenis Penyakit :
1. Diabetis(tahap guna insulin ubat pil tak bekesan dah)
2. Darah Tinggi
3. Pernah operate mata sbb katarak
4. Pernah operate kaki sbb kencing manis

abah pernah buat katarak surgery utk mata kiri 2 thn lps...bln 9 ni mata kanan dia pulak perlu di operate... abah pernah besuara nak try produk ni...

so tanpa sebarang penangguhan lg aku pun bw mak ngan abah g carefour wngsa maju smlm (produk tu ade jual kt sini). lps dgr explanation,salesman tu syorkan abah guna produk yg paling bekesan (kompem la produk yg plg mahal kan) base on abah punya jenis penyakit.



Total semua produk kat atas ni RM1219.50 (wow...buntang biji mata aku)

tp...

ade promotion...semua produk ni RM500 (fuhh lega skit) sahaja tak termasuk alat yg mcm spec tu sbb org yg ade diabetis x disyorkan guna (bahaya utk saraf)


lastly..mcm biasa la perangai aku..."ermm tkde ape2 free gift ke?"hehehe....


ni la free gift aku dpt (utk resdong)

HOPE:

InsyaAllah lps abah guna produk ni mata dia akan ok tanpa perlu buat surgery lagi. Amiin. Sayang abah sgt2. Sesungguhnya hadiah ni tiada nilai jika dibandingkan dgn jasa abah mendidik kami.Terima kasih abah (terharu.sedih)


p/s: lupa nak mention...hadiah hari bapa kali ni adalah hasil sharing is caring btw aku, along n alang (angah dh beli hadiah lain utk abah)

Tuesday, June 22, 2010

S.A.K.I.T

salam all,

...rasa tak enak badan...
tekak sakit
kepala pening
selsema
g klinik.amik ubat.
...balik nak tdo je...

p/s: xde tempat mengadu (caye tak?) ...cari De Diary's

Monday, June 21, 2010

bad Monday...is it???

salam all,

set alarm pkul 530am.snooze.betol2 bgn pkul 610 am.OMG!i'm late (xleh naik kete dh kene naik train) cepat2 besiap.640 kluar umah jln kaki g train.train buat hal.mcm senga* je.berenti lama2.dahla aku xsempat bfast (klo naik train aku kene bfast takut collapse.pernah jd). so kuatkan je diri.org mmg ramai gle.1st day skola stat semula kot (selalu pun mmg ramai org). sedikit sinar cahaya sbb aku dpt duduk pg ni dr stat journey from gombak to kerinchi.yeay :D

finally...aku sampai office around 750 am.Alhamdullilah aku selamat sampai :)

p/s: Ya Allah Ya Tuhanku. Sesungguhnya Kau Yang Maha Berkuasa. Kau lindungi lah diri ku dari sebarang kecelakaan. Selamatkanlah perjalanan pergi dan balik ku demi mencari rezeki untuk diriku.keluargaku dan org2 yang aku sayangi.Aminnn

Sunday, June 20, 2010

4 Budak Nakal :-*

salam all,

Pejam celik dh 2 minggu berlalu.which means...cuti skola pun dh abis.so by tomoro mereka2 yg ade anak semua akan mula sbuk nak hantar anak2 ke skola.which means...jln raya akan kembali bz.which means...klo g keje naik kete akan jem.which means...naik public transpot je la jwbnye ;(

Cant wait till da next skool oliday to see all my little cute bdk2 nakal. nak share ngan u all gelagat 4 bdk nakal yg paling aku sayang....

















p/s: busu rindu kat korang.cpt2 besar.jd bdk sihat.jd bdk pandai.kumpol duit byk2.bw busu jln2 :D horrreeeyy!



Saturday, June 19, 2010

hard to call...

again..nite all,

phone call
him : bye sayang
me : bye
him : bye sayang
me : bye
him : k la!susah sgt nk jwb blk!

PAP!tut tut tut...

bkn susah nak jawab.tp knp la kpala ni bengo** je selalu.rasa mcm dh jawab tp rupanye belum..

p/s: him demam selsema.sian him.dh la sorang2 kat sane.me plak buat hal.ishhh regret!arrgghh hope him cepat sihat.be strong my b bunchit!

tunggakan!

hi all,

semua benda nak biar tertunggak.nak tunggu2.makin kumpul makin byk la jdnya.pastu tak boleh nak settle nnt.last2 susahkan org.meng**g tol la!

p/s: tak suka sikap manusia (termasuk aku) yg suka buat tunggakan.tak kisah la dr ape segi pon.

all wrong!

salam all,

1100 pg
bonda : jom ikot g umah org kawen(sedara mane aku pon xkenal ok).ayahanda tkde (g meeting pewakilan),bonda malas nk tumpang auntie yg lain.
me : malas la nk g.tak kenal.sedara jauh kan.
bonda : yerla tu.klo kawan2 kawen.org lain kawen laju je nk g.klo sedara.mcm2 alasan. ...bla bla bla
me : sedara sebuk tanye bila nak kawen.bosan! (dlm hati je...)

bonda berlalu pegi ngan auntie n uncle yg lain...slmat satu pekara...fuhhh

1400 ptg
bonda : jom g hospital.tgk sedara masuk ward(again sedara mane aku pon xkenal ok).sedara2 sume nak g sane lps blk kenduri td...
me : bonda g jer la dgn diorang.xnak ikot.kepala pening.sakit perot la...lgpun dh ramai org g sane kan (alasan lg..tp kali ni btol2 rase tak sedap badan)
bonda : okla tolong hantar kt umah maklong biar bonda pegi dgn dia je...

1430 ptg
suddenly...ayahanda blk...bonda ngadu kat ayahanda.kata me xmo ikot itu ini bla bla bla...me buat2 tak dgr je.

ayahanda : make decision.jomla kte g umah maklong naik moto je.dr stu kte tumpang dia g hospital
bonda : ok
me : mehla org hantar sampai umah maklong tak pun bonda ngan ayahanda bw la kete sampai umah maklong.
ayahanda : mata tak nampak nak drive
me : aikkss naik moto nampak la plak?bkn lg bahaya ker? (again dlm hati jer....)

finally, bonda ngan ayahanda berlalu pegi naik moto ke umah maklong. haihhhh me besalah ke???

p/s: terus cari De Diary's.luah kat sini :( .... im ms lonely.

Friday, June 18, 2010

JauH BaU Wangi Dekat Bau Tah*

salam all,

1st time aku coret blog ni time malam kot.pelik plak rase.hmm baru blk dr kl sentral hantar dia naik bas utk g lcct.selamat bertugas.jage diri kat sane.pls pls pls kamu jgn nakal. sila jgn meluat k.so kami dpt jumpa lg 1 minggu dr sekrang je nampaknye.CoUnTiNg DaYs again!arrghh...

p/s: kadang2 jauh skali skala lebih baik dr hari2 dok ngadap muka masing2 je.baru la chenta ada mari :D

cocok!

salam all,

ape kene mengena tajuk entry dgn story aku kali ni, tgahari td g bank kat bwh ofis ni hajat hati nk kluarkan duit skit utk belikan air yogurt utk anak2 buah kesayangan kat umah.kali petama cocok...duit xkluar.resit pun xkluar.nasib baik kad atm aku kluar semula.masih xputus asa.aku cuba cocok buat kali kedua....akhirnya dgr bunyi mesin tgh kira duit(sila bayangkan bunyinya) dan duit pon kluar.hati gembira dpt duit.tp tepikir sejenak duit dh makin kurang la gamaknya.resit pon kluar.tarik.tgk resit(mula rase pelik).tgk lg skali.....mak aihh dia tolak duit aku double.meng*ng!apehal plak duit aku kene tolak double nih.xleh jd.nk masuk kaunter tutup sbb lunch hour.sabar.kul 230 aku turun bank semula.buat claim.buat aduan.diorang suh aku isi form aduan dan claim dlm masa 5 hari bekerja aku akan dpt balik duit tu semula.so tunggu next entry samada dpt atau tak duit aku semula

p/s:berani krn benar.dah hak ko berani la pertahankan.wlpun nilainya tak sebesar mana

ade habuk tebal!

salam all,

lame kot tak update blog ni.dh berhabuk fuhhh fuhhh... hmm need some refreshment dis morning.
say hallo to everybody.keep smiling.no "ketat" face for hari Jumaat.

p/s: past is past.start da new chapter wit new emotion. hope!

Tuesday, April 27, 2010

LUM SUM

Pg ni aku share sume story yg tekumpul sejak beberapa hari yg lalu heh ^__^

tu je nk bgtau!

p/s: OK

O mama sy MAU KAWEN...

1. 17 April 2010 --> Alif bertunang (sepupu)
2. 1 Mei 1010 --> Fatihah kawen (opismate)
3. 1 Mei 2010 --> Lin bertunang (sepupu)
4. 7 Mei 2010 --> Kak yuzi kawen (opismate)
5. 12 Jun 2010 --> Yusri kawen (opismate)
6. 12 Jun 2010 --> GM(anak) kawen (ANAK BOS....kene g...KiPAS baik punyerrrr)
7. 30 Feb 20_ _(isi sendiri) --> aku kawen ngan anak RAJA...hahha

p/s: kompang di palu...pengantin lalu...duduk bersanding...pengantin malu...ewahh
TAHNIAH utk tarikh2 gembira ni.Smoga ikatan yg dijalin tersimpul rapi buat selamanya.

Counting Days

Lagi 3 hari dia genap 24thn.Saje je buat2 xingat besday dia.Xtahu nk bg surprise ape.
Sbb dia tkde kat sini.So tunggu je dia blk cuti baru we're celebrate k.

p/s: hadiah tkde lg.sbb yg dia nk sume mahal2.xberapa nk mampu tp tetap akan dusahakan

Berjaya!

FUH(sambil kesat peloh)! malam ni bejaya tunggu dia blk umah.klo x dh bape malam aku
tetido.xdgr dia kol.tdo mati tol ko ni aleya!

p/s: setiap kali tdo kene set alarm yg sound kuat spy aku terjage dr mimpi indah utk
kembali ke alam realiti yg lebih indah besama2 org tersyg dskeliling aku.ngeh!

TODAY IS A GREATTT DAY

19-20 April g kursus Teaming With Passion.Title kat atas tu pembakar semangat utk aku
setiap kali rase down nk mulakan hdup baru utk hari baru.

p/s: motivasi diri penting utk aku teruskan hidup.BE +ve THINKING aleya!